Predmet Natječaja je dodjela potpore temeljem Pravilnika o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. za provedbu podmjere 3.1. „Potpora za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete“, tipa operacije 3.1.1 „Potpora za sudjelovanjem poljoprivrednika u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode“.

Svrha Natječaja je podizanje vrijednosti domaćih poljoprivrednih proizvoda kroz sudjelovanje u sustavima kvalitete s ciljem stvaranja njihove prepoznatljivosti na tržištu.

Prihvatljivi korisnici su:

  • aktivni poljoprivrednici u smislu članka 9. Uredbe (EU) br. 1307/2013 upisani u Upisnik poljoprivrednika u skladu s nacionalnim zakonodavstvom u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.
  • oni koji prvi put ulaze ili najdulje 5 godina sudjeluju u:
    1. sustavu kvalitete za zaštićene oznake izvornosti i zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, sustavu za zajamčene tradicionalne specijalitete
    2.  nacionalnom sustavu kvalitete ili
    3. sustavu ekološke poljoprivredne proizvodnje (uključujući ekološke pčelare) pod uvjetom da nisu korisnici mjere 11 „Ekološki uzgoj“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., osim kategorije ekoloških prerađivača koji mogu istovremeno biti korisnici.

Visina javne potpore:

Potpora se odobrava na razdoblje do pet godina: maksimalni iznos do 15.000 eura po korisniku/poljoprivrednom gospodarstvu, odnosno maksimalno do 3.000 eura godišnje po korisniku/poljoprivrednom gospodarstvu u protuvrijednosti u kunama.

Sufinanciranje: do 100%  (85 % EU i 15 % RH)

Datum prijave i kraj prijave: 1. 3. 2022. do 30. 9. 2022.

Više na poveznici – Program ruralnog razvoja

 

  • Ukoliko ste zainteresirani za prijavu na Natječaj i trebaju Vam konzultantske usluge, javite nam se na e – mail: info@dopvrhinkubator.hr

 

 

Datum objave: 17.02.2022.