Dana 21. listopada 2022. godine, održana je treća po redu informativna radionica projetka “Transformacija poduzeća Vrh – poduzetnički inkubator d.o.o u društveno poduzeće” putem online platforme Google meet.

 

  • Tema radionice je bila: Tijek projektnih aktivnosti i prezentacija zajmova za poduzetnike – HAMAG BICRO.

 

  • Svrha radionice koju je organiziralo poduzeće Vrh – poduzetnički inkubator d.o.o. bila je prezentirati projekt, tijek projektnih aktivnosti kao i zajmove koje nudi HAMAG – BICRO kako bi zainteresirani sudionici dobili sve potrebne informacije.

 

  • Cilj radionice je upoznati širu javnosti i zainteresirane osobe o projektu koje ovo poduzeće provodi, informirati ih o procesu transformacije poduzeća u društveno poduzeće i prezenatiranje usluga koje poduzeće nudi i provodi a ovaj put tema usluga koje poduzeće Vrh – poduzetnički inkubator d.o.o. su bili zajmovi u okviru HAMAG – BICRO.

 

  • Program radionice se proveo u četiri dijela. Prvi dio radionice bio je posvećen prezentaciji projekta “Transformacija poduzeća Vrh – poduzetnički inkubator d.o.o u društveno poduzeće” i tijeku dosadašnjih provedenih aktivnosti. U drugom dijelu prezentiran je Investicijski zajam iz NPOO, ciljne skupine na koje se zajam odnosi, iznosi zajma i kamatna stopa te prihvatljive i neprihvatljive aktivnosti u okviru ovog zajma. Treći dio radionice bio je posvećen zajmovima iz ruralnog razvoja a to su: Mikro i mali zajam za ruralni razvoj te mikro zajam za obrtna sredstva za ruralni razvoj. U četvrtom dijelu radionice predstavljen je aktualni ESIF mikro zajam, opće informacije o ovom Financijskom instrumentu, uvjeti prihvatljivosti, iznos zajma te ostale relevantne informacije vezano za ESIF financijski instrument.